Inzamelactie voor 'Siloam' in Roemeniƫ Inzamelactie voor 'Siloam' in Roemeniƫ

Onze wijkgemeente Dorpskerk heeft ervoor gekozen het bejaardentehuis Siloam in de plaats Farnas in Roemenië te ondersteunen. Het is een diaconaal project voor 2018. Zij doen dit nauwe in samenwerking met Stichting SCB Kampen.

Op korte termijn is er bij het bejaardentehuis behoefte aan: een overkapping voor het stookhout en de hooiberg, het plaatsen van een lift, diverse huishoudelijke schoonmaak- en reparatieklussen en het helpen bij de dagbestedingen van de inwoners. Zij schrijven hierover het volgende:

Van 30 juli t/m 8 augustus, hopen  met een groep van 25 jongeren en gemeenteleden naar Roemenië af te reizen. We overnachten in Zsobok bij het kindertehuis Bethesda. Bejaardentehuis Siloam ligt op zo'n 10 kilometer afstand van Zsobok. Los van de hulp bij het bejaardentehuis willen we bij Bethesda ook enkele activiteiten voor de kinderen plannen. We zullen wellicht niet alle behoeften bij ons bezoek realiseren, maar we gaan ervoor om een zo mooi mogelijk resultaat neer te zetten.

De volgende jongeren en gemeenteleden hopen mee te gaan:
Elizabeth Visser, Dieke van Renselaar, Nick Koetsier, Esther de Groot, Gerrald, Kwakkel, Joost Bakker, Sander van Renselaar, Malou van Werven, Judith Wielink, Maaike Wielink, Wilbert van Renselaar, Lidian Lekkerkerker, Wout Lugthart, Eva Kwakkel, Lieke van Werven, Thimo Hoogland, Rik Groeneveld, Ronin van Blankers, Jannieneke Kolkman, ds. Van de Worp, mevr. Van de Worp, Grietje Schuurman, Arie Schuurman, Margreet de Groot, Wim de Groot.

Inzamelactie

We gaan de komende periode bezig met alle voorbereidingen. D.m.v. diverse acties hopen we voldoende financiële middelen binnen te halen. We zullen de acties de komende periode met u communiceren. Wilt u ons ondersteunen? Alvast dank voor uw betrokkenheid.

Bij het bejaardentehuis Siloam zullen we onze handen uit de mouwen steken, om daar de ouderen te helpen. Ook willen we met de ouderen activiteiten doen. Daarom zijn we op zoek naar de volgende spellen.
  • Sjoelbakken compleet met schijven
  • Domino spellen
  • Memory spellen
  • Mens erger je niet spellen
  • Damborden met stenen
  • Wol
  • Breipennen en of haaknaalden
Voor de persoonlijke hygiëne van de bewoners zijn we op zoek naar
  • incontinentie materiaal
  • nacht kleding voor mannen en vrouwen
  • wegwerp washandjes
  • nachtluiers
  • onderliggers voor in de bedden

In de hal onder de toren in de Dorpskerk en in de grote hal van de Vredeskerk staan dozen waarin u de spullen kwijt kunt.

De Diaconie wijk Dorpskerk
Stichting Oost Europa Wezep Hattemerbroek
De Roemenië commissie: Malou van Werven, Sander van Renselaar, Wilma van de Streek, Grietje Schuurman, Evert-Jan van Duinen, Wim de Groot