'Growing together' naar Roemeniƫ 'Growing together' naar Roemeniƫ

Foto tijdens de jongerenreis Roemenië in 2016

Growing together
Jongeren en groeien, dat hoort per definitie bij elkaar. Jongeren ontvangen daarbij veel. Liefde, aandacht, onderwijs, kleding en ga zo maar door. Niet alleen van hun ouders, maar ook van elkaar, van school, van de kerk enz. Het Jeugddiaconaat gaat uit van de gedachte dat het belangrijk is niet alleen te ontvangen maar ook te leren delen. Daarvan groei je als medemens, als naaste, maar ook in je geloof. Ook degene met wie je werkt en je naaste groeit door jouw liefde en inzet. In de afgelopen jaren hebben veel jongeren uit onze gemeente zich daarom vanuit het diaconale jongerenproject ‘Growing Together’ ingezet voor de naaste. In ons eigen dorp, maar ook in Roemenië en Ghana.

Roemeniëreis 2019
In 2019 willen we vanuit de wijk Vredeskerk/Hoeksteen opnieuw een diaconale jongerenreis naar Roemenië organiseren. Vanwege de maximale groepsgrootte in eerste instantie voor jongeren die nog niet eerder mee konden en geboren zijn in 2002, 2003 of 2004. Mocht de groep daarna nog uitgebreid kunnen worden, dan kunnen eventueel ook jongeren uit geboortejaar 2000 en 2001 mee. We gaan opnieuw een bezoek aan Elles van der Beek brengen, vermoedelijk in week 34 (19 t/m 24 augustus). In het aankomend winterseizoen zal er steeds meer info volgen, houd hiervoor de kerkbode en website goed in de gaten.

Gezinsdienst
Binnenkort komt Elles naar Nederland. Op 4 november zal zij in de gezinsdienst in de Vredeskerk (aanvang 9.30 uur) iets vertellen over haar werk in Roemenië, waaronder het nieuw te starten kinderproject. Na de dienst is zij aanwezig bij Follow Me om ook daar te vertellen over haar werk en de reis naar Roemenië.  Dus als je mee wil… kom dan om 11.15 uur naar Follow Me in ’t Zolderke en neem eventueel je ouders mee. Vanaf dat moment is opgave voor de reis ook mogelijk. Zijn er nu al vragen, suggesties, op- of aanmerkingen? Neem dan gerust contact op met Jetske van Loo, e-mail of telefoon 038-3765958.

‘GROWING TOGETHER’ ….. doe je mee?

Bekijk hier het World Servants project 'Gaan naar Ghana' 2017
Bekijk hier de facebookpagina over 'Gaan naar Ghana'
Bekijk hier de reis naar Roemenië in 2016
Bekijk hier de website van de Vrienden van Izvor.
De website van Fundatia Izvor staat in het Roemeens smiley